طلاق توافقی بدون اخذ رای دادگاه

۱,۰۵۴ بازديد

زمانی که دیگر زن و مرد خواستار زندگی در کنار یکدیگر نباشند می توانند طلاق توافقی بگیرند.در قانون طلاق توافقی در سال 99 این موضوع بستگی به این دارد که هر دو آنها راضی به جدایی باشند.

پس از تصمیم درباره طلاق باید تکلیف موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل و حضانت فرزندان نیز مشخص شده و بین زوجین توافق حاصل گردد.

طبق قانون حمایت از خانواده، مشاوره برای طلاق توافقی اجباری می باشد و امکان  طلاق توافقی بدون اخذ رای دادگاه در داخل کشور میسر نیست.

تا قبل از آذرماه سال ۹۷، زوجین می‌توانستند برای ثبت دادخواست طلاق توافقی، به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت کنند.

اما از ابتدای آذر سال ۹۷، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گفته می‌شود، نیستند.

  • طلاق توافقی در زمان عقد یا بعد از آن فرقی نمی کند و تفاوت زمانی است که زوجه دوشیزه باشد که در آن صورت جهت ارائه گواهی بکارت به پزشک قانونی معرفی خواهد شد.
  • زن بالای ۵۰ سال به دلیل یائسگی نیاز به آزمایش عدم بارداری ندارد.
  • اگر زن یا شوهر برای طلاق به دیگری وکالت داده باشد که اصطلاحاً حق طلاق گفته می شود، پروسه طلاق همان طلاق توافقی است و فرقی نمی کند.
  • پس از طلاق توافقی زن تنها درصورتی می تواند درخواست مهریه کند که به آنچه بذل کرده در طلاق خلع رجوع کند حال اگر مقدار بذل اندک باشد یا اینکه مهریه باقیمانده آن ابراء شده باشد دیگر امکان درخواست و مطالبه مهریه وجود ندارد.
منبع:https://dadmehromid.com/agreed-divorce-law/
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.