مراحل طلاق توافقی در سال 99

۷۶۵ بازديد

 

مراحل طلاق توافقی که باید توسط زوجین یا وکیل آنها اقدام گردد شامل زیر است:

1- مشاوره اجباری: طبق ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده مصوب اسفند ماه سال ۹۱، دادگاه خانواده بدون جلب نظر مشاوره خانواده نمی‌تواند اقدام به صدور رای گواهی عدم امکان سازش نماید.

بنابراین اولین اقدام مراجعه به سامانه نوبت دهی طلاق (تصمیم) و ثبت اطلاعات زوجین در این سامانه است.

زوجین باید به مراکز غربالگری و مشاوره خانواده مراجعه نمایند. پس از انجام جلسات مشاوره با مشاوران مذکور (حدوداً ۵ جلسه )، اگر زوجین همچنان بر تصمیم خود مبنی بر طلاق اصرار داشته باشند، مرکز مشاوره اقدام به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق می‌نماید.

2- تنظیم دادخواست: دومین گام برای انجام طلاق توافقی، پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق، ثبت دادخواست طلاق توافقی اقدام نمایند.

برای این منظور، زوجین یا وکلای ایشان باید به همراه مدارکی همچون شناسنامه، کارت ملی، عقد نامه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست خود را تقدیم نمایند.

3- تعیین وقت دادرسی: پس از تقدیم دادخواست، برای زوجین وقت جلسه دادرسی تعیین خواهد شد که باید در تاریخ و ساعت تعیین شده در شعبه دادگاه خانواده حضور داشته باشند.

 
 

4- زن و مرد یا وکیل طلاق توافقی ایشان باید در روز و ساعت تعیین شده در ابلاغیه به همراه مدارک لازم در دادگاه خانواده حاضر شوند.

5- پس از پرداخت هزینه مشاوره، زوجین یا وکلای آن‌ها به واحد مشاوره مستقر در دادگاه خانواده مراجعه می‌نمایند.

در این مرحله است که مسائلی چون مهریه، نفقه زوجه، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت فرزند و نحوه ملاقات با فرزند و … توسط مشاور خانواده تکمیل، به امضاء طرفین رسیده و به زوجین یا وکلاء آنها تحویل داده می‌شود تا جهت صدور گواهی عدم امکان سازش به دادگاه ارائه نمایند.

6- احراز عدم بارداری زوجه از سوی دادگاه جهت صدور گواهی عدم امکان سازش الزامی است و برای این منظور زوجه باید به آزمایشگاه یا پزشکی قانونی معرفی و پس از انجام آزمایشات پزشکی مربوطه، گواهی عدم بارداری را از اخذ و به دادگاه ارائه نماید.

در صورتی که زوجه باکره باشد، نیازی به گواهی عدم بارداری نیست ولی بجای آن باید با معرفی نامه دادگاه به پزشکی قانونی مراجعه و گواهی سلامت بکارت مبنی بر تایید دوشیزه بودن را اخذ و به دادگاه ارائه نماید.

در صورتی که زوجه یائسه باشد، نیازی به اقرار وی به عدم بارداری و همچنین نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نیست.

7- در هفتمین مرحله از مراحل طلاق توافقی در سال 99 زوجین یا وکیل آنها باید مجدد در دادگاه حاضر شود. پس از آن، دادگاه نسبت به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام می نماید و زوجین پس از حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی نسبت به قطعیت رای اقدام می نمایند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.